PODZIMNÍ DÝŇOVÁ POLÉVKA SE ZÁZVOREM

20.01.2018

Dýňová polévka se zázvorem je výborná v podzimních a zimních měsících, kdy musíme zahřívat naše tělo zevnitř. Zasytí a je výborná na vitamíny a není kalorická. Podávat ji můžete s trochou jemně nastrouhaným parmazánem, který dá polévce vynikající chuť.

Ingredience:

  • ½ dýně hokaido
  • cibule
  • mrkev
  • celer
  • zázvor
  • kari
  • bílý pepř
  • zeleninový bujon
  • jogurt klasik pro zjemnění

Postup:

Nejprve nakrájejte cibuli, kterou orestujete na olivovém oleji, nastrouhejte mrkev, celer a dýni hokaido. Společně s cibulí krátce orestujte, okořeňte kari, bílým pepřem a přidejte nastrouhaný zázvor. Zalijte zeleninovým bujonem a povařte. Polévku rozmixujte a zjemněte trochou jogurtu.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky