PODZIMNÍ DÝŇOVÁ POLÉVKA SE ZÁZVOREM
20.01.2018
Dýňová polévka se zázvorem je výborná v podzimních a zimních měsících, kdy musíme zahřívat naše tělo zevnitř. Zasytí a je výborná na vitamíny a není kalorická. Podávat ji můžete s trochou jemně nastrouhaným parmazánem, který dá polévce vynikající chuť.
Ingredience:
- ½ dýně hokaido
- cibule
- mrkev
- celer
- zázvor
- kari
- bílý pepř
- zeleninový bujon
- jogurt klasik pro zjemnění
Postup:
Nejprve nakrájejte cibuli, kterou orestujete na olivovém oleji, nastrouhejte mrkev, celer a dýni hokaido. Společně s cibulí krátce orestujte, okořeňte kari, bílým pepřem a přidejte nastrouhaný zázvor. Zalijte zeleninovým bujonem a povařte. Polévku rozmixujte a zjemněte trochou jogurtu.