LILEK PLNĚNÝ MLETÝM MASEM

20.01.2018

Ingredience:

  • 2 lilky
  • 600 g mletého krůtího masa
  • 4 plátky sýra do 20 % tuku
  • rajče
  • 3 cibule
  • 200 g žampiónů nebo jiných hub
  • koření na mleté maso a grilovanou zeleninu
  • sůl a olej

Postup:

Lilky podélně rozkrojte, vnitřek vydlabejte, vše posolte, a nechte vypotit. Potom osušte utěrkou. Dužinu lilku nakrájejte na kostičky, přidejte pokrájené houby a orestujte na malém množství oleje. Dochuťte grilovacím kořením. Orestujte mleté maso na cibulce, ochuťte kořením na mletá masa (ideálně bez soli) a obě směsi poté smíchejte. Naplňte jimi poloviny lilků a dejte zapéct do trouby cca na 30 min. při teplotě 160 ˚C na horkovzdušný ohřev. Před dopečením poklaďte plátky tvrdého sýru a dozdobte kolečky rajčat.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky