LILEK PLNĚNÝ MLETÝM MASEM
20.01.2018
Ingredience:
- 2 lilky
- 600 g mletého krůtího masa
- 4 plátky sýra do 20 % tuku
- rajče
- 3 cibule
- 200 g žampiónů nebo jiných hub
- koření na mleté maso a grilovanou zeleninu
- sůl a olej
Postup:
Lilky podélně rozkrojte, vnitřek vydlabejte, vše posolte, a nechte vypotit. Potom osušte utěrkou. Dužinu lilku nakrájejte na kostičky, přidejte pokrájené houby a orestujte na malém množství oleje. Dochuťte grilovacím kořením. Orestujte mleté maso na cibulce, ochuťte kořením na mletá masa (ideálně bez soli) a obě směsi poté smíchejte. Naplňte jimi poloviny lilků a dejte zapéct do trouby cca na 30 min. při teplotě 160 ˚C na horkovzdušný ohřev. Před dopečením poklaďte plátky tvrdého sýru a dozdobte kolečky rajčat.