BULGUROVÉ KARBANÁTKY

20.01.2018

Bulgur obsahuje vitamín A, fosfor, železo a hořčík a minimum tuku. Díky zastoupení vlákniny podporuje činnost střev a působí také blahodárně na nervovou soustavu. Bulgur se obzvláště hodí do nejrůznější rizot (místo rýže), je možné je využít do nádivek, zavářku do polévky, pro přípravu salátů i kaší.

Ingredience na 25 ks:

  • 150 g bulguru (suchého)
  • 500 g brokolice
  • 100 g jarní cibulky
  • 250 g žampionů
  • 100 g mrkve
  • 100 g hrašky
  • olej na potření pánve
  • sůl

Postup:

Bulgur nechte vařit ve slané vodě cca 10 min. a dojít pod pokličkou. Žampiony orestujte na pánvi a přidejte k nim nasekanou jarní cibulku, rozebranou povařenou brokolici a najemno nastrouhanou mrkev. Vše smíchejte s bulgurem, promíchejte a zasypte zahušťovací hraškou, podle potřeby dosolte. Rukou vytvořte karbanátky, které pomalu propečte na olejem lehce potřené pánvi. Dle chuti můžete podávat např. s rajčatovým salátem.



Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky