BULGUROVÉ KARBANÁTKY
20.01.2018
Bulgur obsahuje vitamín A, fosfor, železo a hořčík a minimum tuku. Díky zastoupení vlákniny podporuje činnost střev a působí také blahodárně na nervovou soustavu. Bulgur se obzvláště hodí do nejrůznější rizot (místo rýže), je možné je využít do nádivek, zavářku do polévky, pro přípravu salátů i kaší.
Ingredience na 25 ks:
- 150 g bulguru (suchého)
- 500 g brokolice
- 100 g jarní cibulky
- 250 g žampionů
- 100 g mrkve
- 100 g hrašky
- olej na potření pánve
- sůl
Postup:
Bulgur nechte vařit ve slané vodě cca 10 min. a dojít pod pokličkou. Žampiony orestujte na pánvi a přidejte k nim nasekanou jarní cibulku, rozebranou povařenou brokolici a najemno nastrouhanou mrkev. Vše smíchejte s bulgurem, promíchejte a zasypte zahušťovací hraškou, podle potřeby dosolte. Rukou vytvořte karbanátky, které pomalu propečte na olejem lehce potřené pánvi. Dle chuti můžete podávat např. s rajčatovým salátem.